Hyödynnä 3D-tulostusta yrityksesi toiminnassa

3D-teknologian avulla saavutetaan uusia, innovatiivisia ratkaisuja esimerkiksi tuotekehityksessä. Novela tarjoaa nyt yrityksille 3D-tulostus, -suunnittelu, -koulutus, ja skannauspalveluja.

– Suomessa ollaan yhä muuta maailmaa jäljessä 3D-teknologian hyödyntämisessä. Tietämys on kuitenkin kasvussa. Potentiaalia on, mutta rohkeutta tarvitaan lisää, toteaa Novela 3D Oy:n toimitusjohtaja Markku Lindqvist.

Novela 3D Oy on osa Novela Group -yritysryhmää. Uusi yritys haluaa edistää tiedon leviämistä ja aktivoida eri alojen yrityksiä muun muassa omien tuotteiden kehittämiseen. Esimerkiksi nopeat varaosat skannauksen tai 3D-mallinnuksen avulla tai eri materiaaleista valmistettujen protojen ja soveltuvien sarjojen tulostaminen ovat jo tätä päivää.

– Tulostaa voi vaikkapa muovista tai kipsistä. Kiinnostus metallien tulostamista kohtaan kasvaa koko ajan laitteiden ja materiaalien kehittyessä. Metallitulostus itse toteutettuna on keskeisimpiä tavoitteitamme. Nyt hyödynnämme laajaa, kansainvälistä verkostoamme.

Uusi teknologia voi korvata perinteistä teollisuutta

Keväällä 2017 aloittanut Novela 3D Oy syntyi innovaatiokeskittymä-hankkeesta nimeltä 3D Navetta. Tavoitteena oli luoda uutta liiketoimintaa ja tukea Kymenlaakson teollisuuden rakenteen uudistumista – nimenomaan 3D-tulostuksen mahdollisuuksia hyödyntämällä. Erilaisia pilotointeja tehtiin 15 yritykselle.

– Hanke toteutettiin yhteistyössä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa. Voidaankin sanoa, että käytettävissämme oli ja on jatkossakin Suomen parhaat 3D-valmistuksen asiantuntijat, Lindqvist sanoo.

– Novela 3D haluaa yhdessä yritysten kanssa viedä suomalaista 3D-tulostusta kokeiluista ja prototyypeistä teolliseen tuotantoon. Esimerkiksi maissa, joissa on perinteistä auto- ja lentokoneteollisuutta, 3D-tulostusta on käytetty jo pitkään.

Novela 3D Oy:n asiantuntijat kertovat mielellään lisää siitä, miten 3D-tulostamisen etuja hyödynnetään ilman sen rajoitteita. Osaaminen kattaa niin ongelmanratkaisun kuin tuotekehityksen, koulutuspaketit, konsultoinnin kuin itse 3D-valmistuspalvelut.

Lisätietoja:
Novela 3D Oy
Markku Lindqvist, toimitusjohtaja
Puh. 050 522 5016
markku.lindqvist@novela.fi