04/2021

3D-tulostuksessa on vain mielikuvitus rajana


3D-tulostus ei ole enää tulevaisuudessa siintävä teknologia, vaan se on jo täällä. Nopeampana, ympäristöystävällisempänä, joustavampana ja usein jopa edullisempana kuin perinteinen tuotantotapa. Nyt on kyse siitä, ketkä ensimmäisenä huomaavat 3D-tulostamisen edut ja hyppäävät liikkuvaan junaan.

Kysymys kuuluukin, mitä hyötyä 3D-tulostuksesta on yrityksille? Delva Oy:n CCO Marja-Leena Mäkinen vastaa:

– Monet rajoitteet poistuvat 3D-tulostuksen avulla. Tekniikan etuna ovat muodoltaan vapaat ja mitoiltaan tarkat, mutta materiaaliominaisuuksiltaan lujat, perinteisesti valmistettuja vastaavat kappaleet. Mahdollisuudet ovat loputtomat ja rajana on vain mielikuvitus, ei teknologia.

Hämeenlinnalainen Delva Oy on kokenut kumppani teollisuuden metallitulostamisessa.

– Tulostuspalvelun lisäksi tarjoamme pintaa syvemmälle menevää yhteiskehittämistä optimaalisten ratkaisujen löytämiseksi asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Delvalla on Suomen laajin materiaalivalikoima metallitulostamiseen, vahvaa teollisuustaustaa ja syvää osaamista uuden teknologian saralla. 

– 3D-tulostus täyttää myös monia kestävän kehityksen tavoitteita koko tuotteen elinkaaren ajalta. Ensinnäkin valmistuksessa saavutetaan materiaalisäästöjä ja itse tulostusjauhe kierrätetään suoraan valmistusprosessissa, hukkaa ei juuri synny. Komponentit pyritään suunnittelemaan käytössä energiatehokkaiksi. Tulostetun tuotteen kestävyyden ja korjattavuuden vuoksi sen käyttöikä pitenee. Lisäksi tuotteen tullessa käyttöikänsä päähän se on yhdestä materiaalista valmistettuna hyvin kierrätettävissä. 

Näkyvyyttä personoiduilla ratkaisuilla

3D-tulostus tarjoaa ratkaisuja kaikille aloille. Vaikka Delva on keskittynyt teollisuuden metallitulostamiseen, on tarjonta monipuolista.

– Esimerkiksi personoidut yrityslahjat ja markkinointimateriaalit nousevat aivan uudelle tasolle, kun vaikka avaimenperään tai pullonavaajaan laitetaan lahjan saajan nimi. Voidaan siis tuottaa vaikka 100 samanlaista tuotetta kustomoidulla tekstillä. Huikea mahdollisuus luoda yksilöllisempiä ratkaisuja! Perinteisellä tekniikalla tämä olisi hyvin kallista ja käytännössä mahdotonta, mutta tulostaminen hoituu personoituna.

– Meillä on laaja kontaktiverkosto ja kauttamme hoituvat myös tarvittavat jälkikäsittelyt ja vaikka muovitulosteet, Mäkinen kertoo

Delvan ja Novelan historiat kietoutuvat tiukasti yhteen. Novela tunnisti metallin 3D-tulostuksen mahdollisuudet ja oli mukana perustamassa Novela 3D -nimisen yrityksen, joka nykyään kantaa nimeä Delva.  

Lue lisää Delvasta »

Ollaanko yhteydessä?