Novela otti käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän

06/2022

Novela otti käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän


Vihreät arvot, kestävät valinnat ja konkreettiset ympäristöteot ovat tulleet jäädäkseen yritysten käytänteisiin. Novela on noudattanut vastuullisia toimintatapoja jo vuosia, mutta nyt yrityksessä on otettu käyttöön Suomen luonnonsuojeluliiton ylläpitämä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä ja sertifiointi. Ekokompassin myötä kestävistä teoista viestiminen ja niiden todentaminen helpottuu myös asiakkaiden näkökulmasta.

Sertifikaatti takaa laadun

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän omistaa Suomen Luonnonsuojeluliitto, Suomen vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö. Ympäristöjärjestelmä on kehitetty kansainvälisen ympäristöjohtamisen ISO140001 -standardin pohjalle. Ekokompassi vastaakin muita pohjoismaisia ympäristöjärjestelmiä, kuten Ecolighthouse Norjassa ja Miljödiplom Ruotsissa.

Ympäristöjärjestelmän myötä Novela on kartoittanut kokonaisvaltaisen ympäristövaikutuksensa, sekä tuottanut ympäristöohjelman tavoitteineen, toimenpiteineen ja mittausjärjestelmineen. Sertifioinnin ja järjestelmän kautta Novelan ympäristövaikutuksista on saatavilla konkreettisia lukuja ja faktoja, joista on etua myös asiakkaille kilpailutustilanteissa.

– Ekokompassin ympäristöohjelman ja sertifikaatin avulla vastuullisuustyöstämme on helpompi viestiä – niin meidän kuin asiakkaidemmekin, projektipäällikkö Panu Melanen iloitsee.

Ympäristö on meidän jokaisen asia

– Ympäristön hyvinvointi on aina ollut Novelalle tärkeää, ja olemme aina kiinnittäneet huomiota kierrätykseen ja mahdollisimman laadukkaisiin materiaaleihin. Sertifioinnin myötä olemme ottaneet käyttöön uusia, vieläkin ympäristöystävällisempiä materiaaleja ja tuotantotapoja, projektipäällikkö Panu Melanen kertoo. 

Ympäristön suojelu ja vihreät valinnat ovat kaikkien yhteinen asia, johon Novelalla on sitouduttu kestävästi. 

Uusien materiaalivaihtoehtojen lisäksi Novela on parantanut energiatehokkuuttaan ja kierrätystapojaan. Ekokompassi tarjoaa koulutuksia ja webinaareja käyttäjilleen, joten tavoitteiden seurantaan ja toteuttamiseen on tarjolla viimeisin, laadukkain tieto. Ympäristöjärjestelmän avulla onnistuu esimerkiksi hiilijalanjäljen laskenta.

Tutustu Ekokompassiin täällä »

Ollaanko yhteydessä?