Kaikkea merkillistä! Novela tuotti grafiikan uuteen Median museoon

Referenssi

Kaikkea merkillistä! Novela tuotti grafiikan uuteen Median museoon


Entinen Päivälehden museo uudisti itsensä Median museoksi ja arkistoksi. Novela tuotti uunituoreeseen perusnäyttelyyn ja päivitettyihin tiloihin monipuolisesti grafiikkaa, printtejä ja muuta esillepanomateriaalia.

Median museo ja arkisto Merkki esittelee median, uutisten, lukutaidon ja sananvapauden historiaa ja nykyaikaa uudella, kokemuksellisella tavalla. Siellä käsitellään uutishistoriaa ja tuoreimpia median ilmiöitä vuorovaikutteisesti ja järjestetään näyttelyiden lisäksi myös tapahtumia. 

Museo sijaitsee Helsingin Sanomien entisissä toimitiloissa, ja hyödyntää legendaarisia puitteitaan monin tavoin. Graafisen suunnittelun toimisto Dog Designin Petri Salmela otti yhteyttä Novelaan museon uuden perusnäyttelyn rakentamisesta jo alkusyksystä.

– Olemme tehneet usean vuoden ajan Dog Designin kanssa erilaisia museoprojekteja, perusnäyttelyitä ja vaihtuvia näyttelyitä. Hyvän ja toimivan yhteistyön pohjalta Dog Design suositteli meitä Helsingin Sanomain säätiölle tähän projektiin, Novelan Raimo Nygård kertoo. 

Novela pääsi tekemään Merkkiin monipuolisesti ja luovasti grafiikkaa hyödyntäen useita erilaisia materiaaleja. Merkkiin tehtiin perinteisesti opasteita, teippauksia, julisteita ja banderolleja, mutta myös maalaussabluunoita, irtokirjainmagneetteja, kiellettyjä kirjoja, sananvapauskartan ja paljon muuta näyttävää ja koettavaa. Tiesitkö muuten, että Merkistä löytyy myös Suomen ensimmäinen meemeille omistettu näyttelytila?


Merkki x Novela

RFID-tunnisteella varustetut kielletyt kirjat
Tekstiplanssit vitriineihin
Kankainen mediarulla kuvaamaan painokoneen paperirataa
Vaahto-PVC-levystä toteutettu Sananvapauskartta
Irtokirjainmagneetit ja alustat niille
Valaistujen kehysten akryyliset etupinnat
Levytulosteita
Seinäteippauksia
Ikkunateippaukset
Ulkobanderolli

Merkki x Novela

Merkki – Median museo ja arkisto

Ludviginkatu 2–4
00130 Helsinki
https://merkkiin.fi/


Ollaanko yhteydessä?