Kissabussilla Korkeasaareen! Luonnonystäviä kutsuvat teippaukset bussilinjalle 16

Referenssi

Kissabussilla Korkeasaareen! Luonnonystäviä kutsuvat teippaukset bussilinjalle 16


Novela teippasi kolme Korkeasaareen Helsingin keskustasta kulkevaa bussia komein eläinteippauksin. Teippaukset tehtiin ympäristöystävällisillä PVC-vapailla materiaaleilla.

Korkeasaaren ja Novelan yhteistyö bussiteippauksien kanssa ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta.

”Meillä on jo vuosien yhteistyökokemus Novelan kanssa, ja täytyy sanoa, että kokemus on ollut poikkeuksellisen hyvä. Novela on aina hoitanut kaiken hyvin aivan loppuun asti”, kertoo Aki Kotkas, Korkeasaaren eläintarhan graafinen suunnittelija. 
 
Linja-autoja on yhteensä kolme, joista yksi on aloittanut kierroksensa jo joulukuussa 2022, loput kaksi tammikuusta 2023. Jokainen kolmesta bussista on ilmeeltään erilainen: Kissalaaksobussi on oranssi tiikereineen ja leijonineen, apinabussi vihreä berberiapinoineen ja pikkumarmosetteineen. Kolmas bussi on sininen, ja viestii talvisesta Korkeasaaresta kotimaisine eläinlajeineen.

Oman haasteensa bussiteippauksiin tuovat aina liikennöitsijän aikataulut. Tässäkin tapauksessa Novela järjesti takuunalaiseen teippaukseen soveltuvat tilat aikatauluilla, jotka sopivat kaikille osapuolille, jolloin teippaus häiritsi liikennöitsijän liiketoimintaa mahdollisimman vähän. Tällä tavalla tehty teippaus ei vienyt liikennöitsijältä hallitilaakaan. 

Vihreää ja kestävää, tietenkin 

”Korkeasaaren eläintarhalta on aina tullut erittäin hyvät ja laadukkaat aineistot, joiden pohjalta on helppo ollut ponnistaa kohti laadukasta toteutusta ja viimeistelyä”, kertoo myyntipäällikkö Aki Ståhlstedt Novelalta. 

Teippausten materiaaliksi valittiin PVC-vapaa huippulaadukas tulostekalvo. Novela varmisti ennakkoon teippausten täydellisen istuvuuden lisämittauksilla, jotta yksityiskohdat, kuten merkkien teippaus ja maisemointi osuivat kohdalleen täsmällisesti. 

”Halusimme että ilme on värikäs ja että monipuolinen eläinkuvasto viestii myös luonnon monimuotoisuudesta”, Aki Kotkas kertoo suunnitteluprosessista.

Näyttävät teippaukset viestivät luonnon esteettisten arvojen lisäksi kaikille toimijoille tärkeitä ympäristöystävällisiä ja kestäviä arvoja. 

”Olemme ylpeitä, että saamme olla toteuttamassa näitä näyttäviä mainosbusseja Korkeasaarelle ja siitä, että olemme pystyneet vastaamaan asiakkaan hienoihin, vihreitä arvoja painottaviin tavoitteisiin toteutuksissa”, Aki Ståhlstedt iloitsee. 


Ollaanko yhteydessä?