Novelan teippaukset osana Kamppi Helsingin uutta ilmettä

Referenssi

Novelan teippaukset osana Kamppi Helsingin uutta ilmettä


Kamppi Helsinki uudisti hiljattain ilmettään kauppakeskuksen sisätiloissa. Osana muutosta Novela suoritti kesällä 2022 kolme kuukautta kestäneen teippaustyön, jonka toteutus vaati taitoa, tarkkuutta ja erityisjärjestelyjä.
 
Muutostyöllä haluttiin tuoda Helsingin keskeisimmän kauppakeskuksen tiloihin päivitettyä ja yhtenäisempää ilmettä. Tilojen rakenteisiin, valaistukseen ja pinnoille luotiin urbaania ja dynaamista tunnelmaa väri- ja materiaalivalinnoilla. Konseptista vastasi Suunnittelutoimisto Amerikka. Kokonaisuuden suunnittelussa haluttiin ottaa huomioon kaikenlaiset tiloista löytyvät pinnat – siksi myös liukuportaiden alapintoihin päädyttiin tilaamaan rosterin ja aiempien värillisten teippausten tilalle yhtenäiset, betonin tekstuuria jäljittelevät teippaukset.

Novelan kokemus painoi vaakakupissa

Novela valikoitui mukaan tarjouskilpailuun aiempien Kampin kauppakeskuksessa suoritettujen projektien kautta. Tilat ja toimintatavat olivat siis jo ennestään tuttuja. Kauppakeskuksessa toimijalta vaaditaankin osaamista juuri siihen, miten toteuttaa työ häiritsemättä asiakkaita tai liikkeiden toimintaa.
 
Ennen kuin työt voitiin aloittaa, tehtiin materiaalihankinnat. Betonia jäljittelevä teippi kuului suunnittelutoimiston antamiin ohjeistuksiin. Samaan aikaan alalla kamppailtiin materiaalien saatavuushaasteiden kanssa, mutta tuttujen tilauskanavien ansiosta materiaalit saapuivat niin nopeasti kuin siinä ajankohdassa vain oli mahdollista ja työ päästiin aloittamaan suunnitellusti.

Työtä tehtiin korkeuksissa ja yöaikaan

Kaiken kaikkiaan projekti käsitti yhteensä 20 liukuportaiden alapintojen teippausta. Lisäksi portaiden päädyt teipattiin mustiksi, E-tason portaiden laseihin teipattiin mustat raidat samaan sävyyn uuden välikattorakenteen kanssa sekä useita huolto- ja hätäuloskäyntien ovia teipattiin mustiksi.
 
Projektista erityisen vaativan teki se, että liukuportaiden teippausta varten paikan päälle oli tarpeen rakentaa telineet, joilta käsin työ saataisiin tehtyä. Telineiden asennus hoidettiin yöaikaan, jotta voitiin minimoida työn vaikutukset kauppakeskuksen asiakkaisiin ja liikkeiden toimintaan. Lisäksi 4. ja 5. kerroksen liukuportaat jouduttiin teippaamaan nostimesta käsin yli 20 metrin korkeudessa. Novelan kokeneille ammattilaisille tämä ei ollut kuitenkaan este eikä hidaste – työn toteutus kesti yhteensä kolme kuukautta ja se valmistui aikataulun puitteissa.
 


Ollaanko yhteydessä?