04/2024

Nyt tahdissa! Projekti- ja markkinointikoordinaattori Nata pitää monia lankoja käsissään

Nyt tahdissa! Projekti- ja markkinointikoordinaattori Nata pitää monia lankoja käsissään

Natalia Lintonen on verrattain tuore tekijä Novelalla, mutta hän tuo vahvuuteen ainutlaatuista särmää, visuaalista silmää ja someosaamista. – Täällä ideoidaan ja tehdään joka päivä ihan valtavan upeita toteutuksia, on mahtavaa päästä esittelemään niitä maailmalle!

Ihan pienenä Nata halusi koulun siivoojaksi. Sen jälkeen suunnitelmat muuttuivat, ja hän tahtoi musiikinopettajaksi. Näin kävikin: Forssasta kotoisin oleva Nata muutti 16-vuotiaana Helsinkiin opiskelemaan Sibelius-lukioon.

– Valmistuin Helsingin Konservatoriosta muusikoksi, ja opiskelin sen jälkeen Tampereen ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi. Olen aina ollut hyvin päämäärätietoinen! Nata nauraa.

Ennen Novelaa Nata kartutti osaamistaan Savonlinnan oopperajuhlilla, promoottorina, sekä koulumaailmassa niin musiikinopettajana ja kuin erityislasten ohjaajanakin. – Heidän kanssaan työskentely oli valtavan kiinnostavaa ja hedelmällistä. Viestinnän monimuotoisuus tuli tutuksi päivittäin.

Nyt Nata on yksi Novelan projektikoordinaattoreista, ja hänellä on vastuualueenaan myös markkinointi. Yhdistelmärooli on uusi myös Novelalle, ja kuin räätälöity Natalle.

– Projekti- ja markkinointikoordinaattorin paikka on todella mielenkiintoinen: pääsen käyttämään luovuuttani ja ongelmanratkaisukykyäni, jotka ovat hioutuneet sekä koulutuksen että aiemman työkokemukseni myötä. Minulla on hallussani Novelan sosiaalisen median kanavat, joihin tuotan kuvia, videoita ja tekstiä. Olen aitiopaikalla, koska pääsen seuraamaan niin myyjien työtä kuin tuotantoakin, ja pidän pyörät pyörimässä molemmissa. 
 
Nata on muutenkin tottunut pitämään useampia lankoja käsissään muulloinkin: kaksi pientä lasta järjestää ohjelmaa vapaa-ajalle ihan riittämiin. Sen kerran, kun hän pääsee mökille rentoutumaan, hän lähinnä saunoo ja ottaa vaan ihan iisisti. 

Itse työ kuitenkin on vaihtelevaa, mielenkiintoista ja inspiroivaa: – On todella suuri rikkaus, että tulen tähän Novelan maailmaan vähän ulkopuolelta. Meillä on niin kokeneita pitkän linjan tekijöitä, että heiltä helposti saattaa unohtua, miten luovia ja monipuolisia ratkaisuja täällä tuotetaan ihan päivittäin. Heille on ihan selvää, että ei ole yhtä sapluunaa, joka sopisi kaikkeen, vaan kaikki työt ovat erilaisia!

– On ollut kiinnostavaa myös huomata, miten kaikki ei todellakaan ole vielä siirtynyt verkkoon! Täällä tehdään paljon printtiä ja muuta konkreettista. Kokonaisia sisustuksia, brändi-ilmeiden uudistuksia ja muuta valtavaa. Me ihmiset olemme kuitenkin hyvin visuaalisia ja nautimme kauniista ympäristöistä, joten tällaiselle on tarvetta.

 – Asiakaskaan ei aina tiedä etukäteen ihan tarkkaan, mikä olisi paras mahdollinen ratkaisu hänen tarpeeseensa. Meillä täällä riittää kokemusta, ammattitaitoa ja näkemystä tukea asiakasta jo ihan alkuideoista ja suunnittelusta lähtien, Nata iloitsee.


Ollaanko yhteydessä?