Katajanokan Jungmann – Novela mukana arvokohteen uudistuksessa

Referenssi

Katajanokan Jungmann – Novela mukana arvokohteen uudistuksessa


Vuonna 1907 valmistunut, arkkitehti Selim A. Lindqvistin suunnittelema jugendhelmi Helsingin Katajanokalla koki täydellisen muodonmuutoksen, kun kohteeseen valmistui syksyllä 2022 Jungmann – kohtaamispaikka, joka yhdistää erilaiset asumisen muodot ja kattavat palvelut ainutlaatuisessa makasiiniympäristössä. Novela oli tiiviisti mukana kohteen ilmeen viimeisessä silauksessa.

Kruunuvuorenkatu 4:ssä sijaitseva kulttuurihistoriallisesti merkittävä, koko korttelin käsittävä makasiinirakennus oli aiemmin toimisto- ja varastokäytössä. Mrec Invest Management toimi hankevastaavana tässä Museoviraston suojelemassa kohteessa tehtävässä uudistustyössä, joka valmistui syksyllä 2022. Novelan osuus projektissa oli toteuttaa koko kiinteistön kattavat opasteet. 

“Novela valikoitui hyvien referenssien kautta työn toteuttajaksi. Heillä on kokemusta arvokkaiden ja uniikkien rakennusten opastekokonaisuuksien toteuttamisesta. Myös opasteiden ilmeen suunnittelussa vahvasti mukana olleen Suunnittelutoimisto Werkligin suosituksilla oli merkitystä”, kertovat Mrec Invest Managementin Tatu Widerholm ja Katja Pettersson.

Jugendtyylin henki siirtyi modernisti tähän päivään

Jungmann on todella monipuolinen kokonaisuus: saman katon alta löytyy erilaisia palveluita kuten ravintoloita, baari, leipomokahvila, hyvinvointipalveluita, korttelikauppa, kukkakauppa sekä Alko. Lisäksi kiinteistössä on moderneja täyden palvelun vuokra-asuntoja sekä korkeatasoisia Koti Hotellin kalustettuja huoneistoja väliaikaiseen asumiseen.

Koko rakennuksen ilmeen suunnittelussa haluttiin korostaa sen ainutlaatuisen kauniita yksityiskohtia sekä historiallista henkeä. Jugendtyyli sulautuu lopputuloksessa saumattomasti moderneihin ratkaisuihin luoden vaikuttavan kokonaisuuden. Lopulliset opastemateriaalit valittiin suunnittelutoimiston, tilaajan ja Novelan yhteistyöllä.

“Saimme Novelasta kumppanin, jonka kanssa oli helppo pallotella eri vaihtoehtoja niin materiaalien kuin värimaailmankin valinnassa. Novelan Raimo Nygård otti projektin hienosti haltuun – ilman hänen mittavaa kokemustaan ja näkemystään olisimme varmasti olleet muutaman kerran todella pulassa. Opasteiden suunnitelmiin tuli projektin aikana muutoksia ja niihin reagoiminen oli nopeaa ja tehokasta. Projektin aikana kommunikointi oli selkeää ja yhteydenpito tiivistä, joka varmisti sen, että opasteet tulivat oikeanlaisina oikeisiin paikkoihin”, Mrec Invest Managementin edustajat kiittelevät.


Ollaanko yhteydessä?