Muumit seikkailevat lastensairaalan pinnoilla

Referenssi

Muumit seikkailevat lastensairaalan pinnoilla


Helsingin uusi lastensairaala on keskittynyt vaativaan erikoissairaanhoitoon. Lasten sairaalakokemusta ovat osaltaan helpottamassa tutut Muumi-hahmot. Novela teippasi laajan urakkansa aikana tuhansia neliöitä seiniä, lattioita ja lasipintoja.

”Novelan projektinjohto toimi tiiviissä yhteistyössä arkkitehdin kanssa. Kaikki teippaukset tehtiin tarkasti piirustusten pohjalta, eikä meidän tarvinnut toimia välikätenä. He kävivät kuvaamassa ja tarkemittaamassa jokaisen kohdan ennen asennusta, kertoo teknisen toimiston päällikkö Mikko Eskelinen sairaalan rakentaneelta SRV:ltä.

Mittava hanke oli Novelalle näytön paikka

Sairaalan seinillä, katossa, lattioilla ja ikkunoissa on otteita Tove Janssonin Muumi-tarinoista niin kuvina kuin teksteinä. Kukin kerros on koristeltu eri teeman mukaan parkkihallin meriteemasta aina metsään ja avaruusaiheeseen asti.

”Novela tulosti ja asensi laminoidut seinäteippaukset, tietokoneleikatut teippikalvot, lattiatarrat sekä esimerkiksi maalaussapluunat aulan sisäkattoa varten. Heidän työnsä on iso elementti kaikessa, kun ajatellaan mitä mediassa näkyy”, toteaa Eskelinen.

”Maailman parasta lastensairaalaa rakentaessa kaikki halusivat tehdä enemmän kuin parhaansa. En voi kuin kiittää Novelaa hyvästä asenteesta, todella huolellisesta työstä ja maltilla hoidetusta viimeistelystä. Kun Aalto-yliopistolta kysyttiin vinkkiä siistiä jälkeä tekevästä teippausfirmasta, suosittelin empimättä Novelaa.”

Huolellista työtä hyvällä asenteella

Paljon julkista huomiota saanut nelivuotinen rakennushanke valmistui keväällä 2018. Tarjouskilpailusta valikoitunut Novela toteutti oman osuutensa suurimmaksi osaksi viimeisen vuoden aikana, tahdin kiihtyessä loppua kohti.

SRV sopi Novelan kanssa lohko kerrallaan ajankohdat, joina teippaukset päästiin aloittamaan. Jokaisen kerroksen sisätöissä on arviolta 50 tarkkaan aikataulutettua työvaihetta.

”Teippauksen voi toteuttaa vasta sitten, kun seinät sekä ikkunat on asennettu ja tilat ovat pölyttömiä. Novela oli erittäin joustava aikataulujen suhteen, ja jos piti venyä, he venyivät. He saivat kaiken sovitussa aikataulussa valmiiksi”.

”Erityiskiitoksen annan Novelan projektinjohdolle. Yhteyshenkilömme Panu Melanen vastasi projektista joustavasti ja moitteettomasti. Yhteistyö oli meidän kannaltamme erittäin vaivatonta, Eskelinen kiittää.


Ollaanko yhteydessä?