04/2024

Tarkkuutta ja hyvää meininkiä: tulostusoperaattori Sami laittaa printit tulemaan!

Tarkkuutta ja hyvää meininkiä: tulostusoperaattori Sami laittaa printit tulemaan!

Espoolainen Sami Palmu ei ollut kuullutkaan tulostusoperaattorin työstä ennen kuin päätyi sellaiseksi, mutta päivääkään hän ei rooliaan ole katunut. – Voisin sanoa, että olen toiveammatissani!

Samilla tulee maaliskuussa kolme vuotta täyteen Novelan leivissä. – Minulle soitettiin työkkäristä, että tällaisessa Novela-nimisessä yrityksessä olisi tulostusoperaattorin paikka auki, saisivatko he antaa yhteystietoni. Suostuin tietenkin, koska rooli kuulosti mielenkiintoiselta. 

Koulutukseltaan Sami on ICT-asentaja, mutta: – Päivääkään en ole niitä töitä tehnyt, hän nauraa.

Sami on viihtynyt Espoossa koko ikänsä, eli 28 vuotta, eikä hänellä ole sen kummemmin tarvetta hakeutua muualle. – Tämä on mielestäni hyvä paikka.

Ennen Novelaa Sami työskenteli matkapuhelinhuoltajana ja ulkoministeriön kopiokeskuksessa, muun muassa. 

– En tosiaan tiennyt, että tällaista työtä on edes olemassa, ennen kuin tulin tänne. Minulla ei oikeastaan ole ollut koskaan varsinaista toiveammattia, eli ehkä siinä mielessä olen toiveammatissani? 

Sen lisäksi, että Sami viihtyy Novelalla työkavereiden ja hyvän hengen takia, hän myös arvostaa huolellista perehdytystä rooliinsa.

– Minulla oli ensimmäisen kuukauden ajan koko ajan joku vieressä opastamassa. Siitä oli paljon apua, jotta pääsin sinuiksi tämän työn kanssa. 

Nyt Sami tulostaa, mitä ikinä tarvitaankaan. – Meillä on eri materiaaleja ja eri koneita. Kaikessa yksinkertaisuudessaan: minä tulostan mitä tilataan. 

Sami on luontaisesti tarkka, ja työvuosiensa aikana harjaantunut entisestään. Jos tulostin syystä tai toisesta tekee huonompaa jälkeä, hän huomaa sen heti ja kokemuksella osaa korjata tilanteen. 

Tarkkuutta vaatii myös Samin rakas harrastus eli keräily. – Keräilen elokuvia, ihan fyysisessä formaatissa, ja rahoja. Minulla on kolikoita ja seteleitä, niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Kokoelmassani on useampi tuhat erilaista kolikkoa. 

Parasta vastapainoa työlle Samin mielestä on ihan vaan oleminen. Ja mikäs sen mukavampaa! Iloista työviikkoa vain!


Ollaanko yhteydessä?